Vleesvarkens+stijgen+iets+in+prijs
Nieuws
© Henk Riswick

Vleesvarkens stijgen iets in prijs

Na de 1 cent per kilo hogere varkensnotering van Vion op 1 augustus en 1 cent hogere DCA Beursprijs zaterdag, stijgt nu ook de varkensinternetbeurs Teleporc. Dinsdag 2 augustus werd een gemiddelde prijs van 1,90 euro per kilo geslacht gewicht geboden. Dat is 2 cent per kilo geslacht gewicht hoger dan vorige week vrijdag.

Tijdens de meest recente online veiling van vleesvarkens werden slechts 320 van de 710 aangeboden varkens verkocht. Dat waren twee partijen van de vijf aanbiedingen. Vrijdag werden 815 varkens in vijf partijen aangeboden, waarvan er 655 werden verkocht in vier partijen voor een gemiddelde prijs van 1,88 euro.

Een week geleden zat er amper beweging in het verhandelen van varkens. Nu dat wel begint te komen, lijkt een voorzichtig stijgende lijn in de varkensprijs ingezet te zijn.

Vion noteert deze week 1,91 euro per kilo geslacht gewicht (incl. btw) en de DCA Beursprijs is 1,75 euro per kilo (excl. btw). Ook de andere varkensslachterijen - Westfort, Van Rooi, Compaxo en Pali Group - noteren deze week allemaal 1 cent per kilo geslacht gewicht hoger.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer