Wie+levert+zevende+winnende+innovatief+idee%3F
Nieuws
© HBIVV

Wie levert zevende winnende innovatief idee?

Centraal in de zevende editie van Het Beste Idee van Varkensland staat de positie van de Nederlandse varkenshouderij in 2030. Ideeën voor de innovatiewedstrijd kunnen tot 12 september worden ingediend.

Bij Het Beste Idee van Varkensland (HBIVV) gaat het om het bedenken, uitwerken en presenteren van een technische of sociale innovatie die kleur geeft aan het toekomstperspectief van de Nederlandse varkensboer. Dat kan gaan om een idee dat sectorbreed of alleen voor het eigen bedrijf bijdraagt aan dierenwelzijn, duurzaamheidsvraagstukken, een betere inkomenspositie voor varkenshouders of de consument stimuleert tot een bewustere keuze.

Als thema voor de wedstrijd HBIVV is dit jaar gekozen voor: ‘Blik op de toekomst!’ Met dit thema willen de initiatiefnemers, waaronder de nieuwe partners Agrifirm en Topigs Norsvin, benadrukken dat het inspelen op de uitdagingen van deze tijd vraagt om elkaar te stimuleren toekomstgericht te blijven ondernemen. Ideeën, plannen of ambities kunnen tot 12 september 2022 digitaal worden indienen.

De HBIVV-finale vindt plaats op 24 november 2022. Hopelijk zal dit slotevent weer live en met veel publiek op een centrale plek in Nederland kunnen worden gehouden.

De zes winnaars tot nu toe

De winnaars van voorgaande jaren zijn: het voedselbos (Nieske Neimeijer, 2016); de euthanasie beslisondersteuner (Anett van der Aa, 2017); haal meer energie uit je dier (Fleur Bartels, 2018); de mobiele slachterij (Ruud Pothoven, 2019); Zonvarken (August Offenberg, Jeroen Koks, Rob Nieuwenhuis, Otto Offenberg, 2020) en koken voor blije varkens (Coen en Marlijn van Gorp, 2021).

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer