Het+Beste+Idee+van+Varkensland+heeft+ruimte+voor+meer+inzendingen
Nieuws
© Het Beste Idee van Varkensland

Het Beste Idee van Varkensland heeft ruimte voor meer inzendingen

De teller van het aantal ingediende innovatieve ideeën voor Het Beste Idee van Varkensland (HBIVV) editie 2021 staat op negen. Varkenshouders, dierenartsen, adviseurs, onderzoekers en studenten die kans willen maken op de trofee en een steun in de rug, kunnen hun voorstel nog tot 1 november indienen.

In vergelijking met hetzelfde moment vlak voor de sluitingsdatum in 2020 lijkt de oogst aan ideeën voor de zesde editie van HBIVV een stuk lager uit te pakken. Een jaar geleden stond de teller op twintig en konden er voor 1 november nog vijf aanmeldingen aan worden toegevoegd.

Ieder ingezonden idee, plan of concept dat de varkenshouderij helpt innoveren, wordt beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie. Deze bestaat uit voorzitter Erik Valk (melkveehouder), Mart Bloemendal (Rabobank), Marije Thybaut (VKON), Klaas Visscher (Coöperatie Varkensartsen), José Houben (POV) en Henny van Rij (LNV).

Selectie van vijf

Uit alle inzendingen selecteert een commissie vijf inzendingen die tijdens de finale op 9 december hun idee mogen pitchen voor een deskundige jury. Het winnende idee wordt in contact gebracht met mensen en organisaties die helpen het plan gestalte te geven.

Ideeën voor de innovatiewedstrijd van dit jaar kunnen nog tot 1 november worden ingediend.

De voorgaande vijf edities van HBIVV waren een succes. Bij deze eerdere innovatiechallenges wonnen het boerderijconcept ZonVarken (2020), het ontwikkelen van een mobiele slachterij (2019), de Pig-up Power (2018), de euthanasiebeslisondersteuner (2017) en het Voedselbos (2016). Maar ook andere ideeën, zoals de filterfloor en ballfeeder, kregen dankzij deelname aan HBIVV meer naamsbekendheid en hulp bij het vinden van relevante partners en onderzoeksprojecten.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer