Crowdfunding+optie+voor+VIP%2Dproject+BoerBas
Nieuws
© Ilona Lesscher

Crowdfunding optie voor VIP-project BoerBas

Crowdfunding kan een optie zijn om bij te dragen aan de financiering van een veehouderijbedrijf en om mensen nauwer te betrekken bij je bedrijf. De geplande nieuwbouw van de VIP-stal bij biologisch varkenshouder Bas Antonissen (BoerBas) gaat gebeuren op basis van zo'n financieringsvorm met particulier geld.

De VIP-stal staat bij BoerBas voor de stal voor de Very Important Pigs. Daarmee doelt de varkenshouder op een nieuw te bouwen stal voor de opfok van zijn biologische zeugen. Antonissen heeft een biologisch bedrijf met tachtig zeugen en vijfhonderd vleesvarkensplaatsen in het Brabantse Rucphen. Zijn vleesvarkens worden verwerkt bij De Groene Weg en hij verkoopt onder meer biologisch varkensvlees via de webwinkel BoerBas.

Op aanraden van zijn dierenarts en adviseur heeft hij er voor gekozen om een aparte opfokstal voor zijn zeugen te bouwen. Daar kan hij de zelf op te fokken dieren meer individuele aandacht geven en dat moet de levensduur van zijn zeugen ten goede komen.

Voor de bouw van die nieuwe opfokstal maakt Antonissen gebruik van crowdfunding via het crowdfunding platform CrowdAboutNow. Hij heeft inmiddels 65 procent van zijn minimale doelstelling van 65.000 euro (en maximaal 100.000 euro) bereikt. Voor zo'n speciaal project in de biologische varkenshouderij lijkt crowdfunding dus een goede optie te zijn.

Lunchen bij BoerBas

Team Agro NL organiseert dit jaar voor de tweede keer een BoerEnLunch. BoerBas doet daar ook aan mee op 6 en 7 juni. Hij verzorgt dan driemaal per dag een lunch voor zijn bezoekers en zal dan ook zijn VIP-project toelichten, aanmelden kan hier.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer