Waterdichte+en+brandveilige+ledverlichting
Nieuws
© John Lamers

Waterdichte en brandveilige ledverlichting

De ledverlichting van Valk-Agro is zo goed waterdicht en bestand tegen gassen dat die ook in luchtwassers toegepast kan worden. Dat meldt Kane van Zutphen, terwijl hij tijdens de Agridagen in het Belgische Ravels met een hogedrukspuit toont dat er geen druppel water in de verlichtingsbuis terechtkomt.

De ledlampen hebben geen armatuur meer nodig, maar zijn met eenvoudige klemmen op te hangen aan het plafond of aan draden als het plafond heel hoog zit. De leds zitten in de lamp op een aluminium frame dat volledig is omsloten door een ronde naadloze kunststof buis.

Aan een einde van de buis zit de kabel die in verschillende lengtes leverbaar is. Aan de anders kant zit een krimpkous die de buis waterdicht afsluit. De buizen zijn op brandveiligheid gekeurd door Dekra.Het aluminium frame is volgens directeur Toon van Lanen van belang, omdat dit de warmte van de leds afvoert. 'Hierdoor blijft de lamp koeler en dat is van belang. Een 10 graden lagere temperatuur betekent dat de lamp tienduizend uur langer meegaat.'

Toepassing in levensmiddelenbedrijven

De ledlampen van Valk-Agro zijn inmiddels alweer bijna tien jaar geleden ontwikkeld en hebben hun weg in de veehouderijsector gevonden. De buizen zijn stootvast. Ook als ze van grote hoogte vallen, gaan ze niet stuk. Door een kleine aanpassing heeft Valk de buizen zelfs geschikt gemaakt voor toepassing in levensmiddelenbedrijven en hebben ze HACCP-goedkeuring. De Agridagen voor de veehouderijsector werden van 20 tot en met 22 mei gehouden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer