Nog+drie+besmette+zwijnen+in+Meckelenburg%2DVorpommern
Nieuws
© Eigen Foto/ Onbekend

Nog drie besmette zwijnen in Meckelenburg-Vorpommern

Nadat vorige week al een dood jong wild zwijn besmet bleek met Afrikaanse varkenspest zijn er nog drie besmettingen vastgesteld in de Duitse deelstaat Meckelenburg-Vorpommern. Dat waren wilde zwijnen die tijdens de jacht zijn gedood.

Een zeug en twee biggen van dit jaar werden bij de jacht in natuurgebied Ruhner Berge gedood. Het ging in totaal om zeventien dieren, waarvan er dus drie besmet bleken bij onderzoek door het referentielaboratorium van het Friedrich-Loeffler-Instituut.


Het blijft dus niet bij een enkele vondst van een dood wild zwijn en de besmetting van een varkensbedrijf in deelstaat Meckelenburg-Vorpommern. Daarbij is de afstand tot de Poolse grens bijna 200 kilometer. De herkomst van de besmetting wordt onderzocht. Met het omheinen van het gebied is al begonnen.

Weer verder naar het Westen

Intussen is de besmetting met Afrikaanse varkenspest dus al weer verder naar het Westen opgetrokken. De afstand naar Hamburg is zo'n 140 kilometer. Daarnaast is de afstand naar de slachterij van Vion in Perleberg, deelstaat Brandenburg, ook maar zo'n 40 kilometer.

In het bufferzone van 10 kilometer rond de vindplaats, waarvan een deel in deelstaat Brandenburg valt, liggen zo'n 106 merendeels kleine varkensbedrijven. Acht van die bedrijven hebben meer dan honderd varkens. In totaal gaat het om 25.000 tot 30.000 varkens.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer