Idee%C3%ABn+met+oog+op+de+toekomst
Nieuws
© Hans Prinsen

Ideeën met oog op de toekomst

De zesde editie van Het Beste Idee van Varkensland gaat weer van start. Deze jaarlijkse wedstrijd daagt varkenshouders en verder iedereen die betrokken is bij de sector uit om innovatieve, gekke, radicale en onverwachte ideeën voor de varkenshouderij te bedenken, uit te werken en te implementeren. Thema 2021: 'Oog op de toekomst' en het inschrijven is gestart.

Het Beste Idee van Varkensland faciliteert varkenshouders en andere ondernemers uit de agro- en foodsector bij het realiseren van hun idee.

'De aanpak van Het Beste Idee van Varkensland kenmerkt zich door een betrokken samenwerking tussen relevante partners', legt projectleider Ellen de Lange uit. 'Met deze competitie proberen we innovatie in de varkenshouderij te stimuleren en mensen met goede ideeën te introduceren bij het bedrijfsleven.'

Twee nieuwe partners

Het Beste Idee van Varkensland verwelkomt dit jaar twee nieuwe partners. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en mengvoederproducent CAV Den Ham hebben zich achter de zesde editie van deze innovatiewedstrijd geschaard. 'Daar zijn we blij mee. Het mooie van de Varkenslandaanpak is dat partijen binnen de keten samenwerken. Die alliantie wordt elk jaar breder', zegt De Lange.

'Wij zijn blij dat naast de partners van voorgaande jaren – provincie Overijssel, ministerie van LNV, LTO Noord, Producenten Organisatie Varkenshouderij, Kennispoort Regio Zwolle, Rabobank, Privon, Aeres en De Heus dit jaar ook COV en CAV Den Ham zich hebben geschaard achter deze wedstrijd. Uiteraard zijn ook de initiatiefnemers Coöperatie Varkensartsen en VKON trots op deze aanvulling. Want dankzij nieuwe partners krijgt de jaarlijkse wedstrijd steeds meer impact in de varkenssector', vindt de projectleider.

De aftrap voor de landelijke wedstrijd heeft op 14 september plaatsgevonden. Inschrijven voor een idee kan tot 1 november van dit jaar. Vorig jaar won het concept Zonvarken de prijs voor Het Beste Idee van Varkensland.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer