Ter+Beke+Group+lijft+vleesverwerker+Stegeman+in
Nieuws
© Stegeman

Ter Beke Group lijft vleesverwerker Stegeman in

Vleesverwerker Stegeman in het Overijsselse Wijhe en het Belgische Imperial Meat Products komen in Belgische handen. Het Mexicaanse Sigma Alimentos heeft de verkoop van Campofrío's activiteiten in België en Nederland aan de Ter Beke Group bevestigd.

Deze overname behoorde sinds juni dit jaar volgens Sigma Alimentos al tot de mogelijkheden. Rabobank heeft als bemiddelende partij namelijk lijntjes met de Ter Beke Group, een Belgische onderneming die zich richt op hoogwaardige verse voeding.


Bij de overname zijn zes productievestigingen betrokken, vijf in België en een in Nederland. Het gaat om de merken Marcassou, Imperial, Stegeman, Leielander, Bistro, Aoste en Justin Bridou. Deze activiteiten droegen in 2020 ongeveer 1 procent bij aan de omzet van multinational Sigma Alimentos.

Mededingingsautoriteiten

De voorgenomen overname ligt nu voor bij de mededingingsautoriteiten. Ook vinden er nog overleggen plaats met de ondernemingsraden om de gehele operatie af te kunnen ronden. Over de financiële voorwaarden van de overname zijn geen mededelingen gedaan.

Ter Beke Group bezit tot op heden twaalf fabrieken in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk en er werken 2.650 medewerkers. Bestuursvoorzitter Piet Sanders van de Ter Beke Group geeft aan blij te zijn met de overeenkomst met Sigma Alimentos.

'We kijken ernaar uit om de medewerkers van Imperial en Stegeman te verwelkomen in de familie Ter Beke. Door met hen samen te werken, kunnen we beter inspelen op trends in de foodmarkt. Samen gaan we hier een succesverhaal van maken. Dat zal de groei van het bedrijf in België en Nederland versterken.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer