Stegeman+in+de+verkoop+door+verlegde+markfocus
Nieuws
© Stegeman

Stegeman in de verkoop door verlegde markfocus

Het Spaanse Campofrio Food Group heeft de vleesverwerker Stegeman in de verkoop gezet. Hetzelfde geldt voor het Belgische Imperial Meat Products.

Het Nederlandse vleesverwerkende bedrijf in Wijhe kwam net als het Belgische vleesbedrijf in 2008 in Spaanse handen. Via de Rabobank zoekt Campofrio overnamekandidaten voor Stegeman. Dit bedrijf legt zich naast de productie van vleesproducten ook steeds meer toe op het maken van van vegetarische producten. In 1858 werd het bedrijf opgericht door de slagersfamilie Stegeman in Deventer en werd geroemd om hun heerlijke worsten.
Drie jaar geleden overwoog de Spaanse onderneming al om Stegeman af te stoten, meldt enalimentos.

Richten op groeimarkten

Campfrio zelf is weer onderdeel van de multinational in voedingsmiddelen Sigma Alimentación in Mexico. Het moederbedrijf Sigma heeft als strategie gekozen om groeimarkten op te zoeken. Daarom wil ze met vleesproducten van Campofrio markten bedienen in onder meer China, de Verenigde Staten, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Eventuele fusies en overnames in die groeimarkten sluit Sigma niet uit.
Het verleggen van de marktfocus gaat dus ten koste van andere markten zoals die in Nederland en België.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer