Verwerker+van+scharrelvlees+redt+het+niet
Nieuws
© Varkens Archief

Verwerker van scharrelvlees redt het niet

Het bedrijf dat natuurlijk scharrel- en biologisch vlees op de markt bracht, Bon Vivant, is failliet verklaard. Medio 2020 namen Henk en Bart Schellekens de in 1987 opgerichte coöperatie van boeren over. De kans op een doorstart is volgens de curator klein.

Bon Vivant uit Zelhem achter de merken Natuurlijk Scharrelvlees en Natuurlijk Biologisch Vlees verkochten vlees van varkens en runderen. Producten gingen naar slagers, horeca en supermarkten. Bij de overname vorig jaar juli gaven vader en zoon Schellekens vol te gaan voor het bieden van het meest diervriendelijke, gezondste en kwalitatief beste vlees van Nederlandse bodem voor de consument. Dat is hen dus niet gelukt.

Volgens de curator Vincent Jongerius van Bax advocaten uit Doetinchem leed Bon Vivant de laatste jaren steeds verliezen. Toch is volgens hem de stekker tijdig uit de vleesactiviteiten getrokken. Er zijn gedupeerden waaronder leveranciers van vee, maar de opgelopen schulden vallen hem alleszins mee.

Doorstart zit er niet in

Potentiële kopers voor het vleesverwerkende bedrijf waren er volgen Jongerius ook, maar die zijn afgehaakt. Omdat de vleestoevoer naar de afnemers is stilgevallen, hebben die partijen andere inkoopkanalen gezocht. Daarom acht de curator de kans op een doorstart klein.

De eigenaren van Bon Vivant zijn door Varkens benaderd maar hebben niet gereageerd op het faillissement en de gevolgen voor hun eigen bedrijf met scharrelzeugen, scharrellende vleesvarkens en biologisch melkvee.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer