Voedselembargo+Rusland+verlengd+tot+2022
Nieuws
© Vion

Voedselembargo Rusland verlengd tot 2022

Rusland als exportbestemming voor varkensvlees en -producten uit Europa is nog steeds niet aan de orde. De Russische president Poetin heeft het voedselembargo verlengd tot 2022.

Het Kremlin neemt deze speciale economische maatregelen al sinds augustus 2014 om de veiligheid van de Russische Federatie te waarborgen. Alleen varkens die bestemd zijn voor de fokkerij mogen Rusland in.

De Russische import van vlees en vleesproducten, melk en zuivelproducten, vis en visproducten en groenten en fruit werden in augustus 2014 verboden. Het voedselembargo treft landen die toen sancties tegen Rusland hadden ingesteld of die deze ondersteunden. Sinds oktober 2017 mogen levende varkens, met uitzondering van raszuivere fokdieren, evenals dierlijke bijproducten en vet en dierlijke olie, niet worden ingevoerd.

Landenlijst is gegegroeid

Het verbod geldt voor import van producten uit de Verenigde Staten, de Europese Unie, Australië, Noorwegen en Canada. In augustus 2015 zijn Albanië, Montenegro, IJsland en Liechtenstein aan die landenlijst toegevoegd. Oekraïne staat sinds 2016 op die lijst en het Verenigd Koninkrijk is er sinds begin 2021 op terechtgekomen.

Het Russische importverbod op voedselproducten uit die landen werd aanvankelijk voor een jaar ingevoerd. Toch heeft Poetin het embargo jaar na jaar verlengd.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer