Topsportcentrum+Papendal+benutten+voor+vakbeurs
Nieuws
© Jos Thelosen

Topsportcentrum Papendal benutten voor vakbeurs

Na wat geschuif met data en de locatie lijkt de Intensieve Veehouderij Beurs er begin 2022 toch te komen. Het evenement wordt gehouden in topsportcentrum Papendal in Arnhem. Naast de sectoren varkens, kippen en kalveren komt de geitenhouderij erbij.

Volgens beursorganisator Johan Wolters van CNO-Expo staat alles in het teken van vernieuwing. 'Een nieuwe vakbeurs over nieuwe uitdagingen voor vier sectoren, op een nieuwe, bijzondere locatie in het prille nieuwe jaar. Dat levert behalve meer bezoekers ook extra kruisbestuiving op.'

Na een tijd van 'vakbeursdroogte' als gevolg van de coronamaatregelen lijkt het erop dat het organiseren van zulke evenementen dit najaar onder voorwaarden door kan gaan. 'Veehouders willen er graag op uit om elkaar te ontmoeten en kennis op te doen', stelt Wolters. 'Het ondernemen in de intensieve veehouderij is topsport, dus is onze keuze gevallen op de centraal in het land gelegen topsportlocatie in Papendal.'

Dat het op 18,19 en 20 januari nog koud kan zijn, is volgens de beursorganisator geen enkel probleem. De beurstenten zijn degelijk en voorzien van voldoende verwarming. 'Tijdens de winterpauze is het ook ideaal om naar een vakbeurs te gaan, collega's te ontmoeten en het nieuwe jaar goed te beginnen.'

Driemaal is scheepsrecht

De nieuwe vakbeurs zou eind dit jaar op 10, 11 en 12 november plaatsvinden in het Autotron in Rosmalen. De beurs kreeg de naam Intensieve Veehouderij Beurs Rosmalen en zou zich richten op ondernemers in de varkens-, kippen- en kalversector. Half augustus 2020 lanceerde CNO-Expo het idee om in het najaar van 2021 een nieuwe tweedaagse beurs te organiseren. Dat idee is intussen opgerekt naar drie beursdagen en vier intensieve diersectoren. De intentie is om er een vakevenement van te maken dat om het jaar plaatsvindt.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer