Vlaamse+vakbeurs+Agriflanders+2021+gecanceld
Nieuws
© Agriflanders

Vlaamse vakbeurs Agriflanders 2021 gecanceld

In januari zal het stil zijn in het Gentse Flanders Expo. De organisatie van Agriflanders zet de voorbereidingen van de vakbeurs stil. 'Onze bezoekers en exposanten verdienen enkel het beste', reageert de vakbeursorganisatie. 'Coronacijfers evolueren niet in de goede richting en de kans is bijzonder klein dat er op korte termijn een vaccinatieplan kan worden uitgerold.'

Het welzijn van de bezoekers, exposanten en medewerkers stellen de organisatoren van de tweejaarlijkse vakbeurs voorop. 'Annulering is op dit moment de enige juiste beslissing, ook al waren we al vergevorderd met de voorbereiding van editie 2021 van 13 tot en met 17 januari.'

Zo zijn er een aantal strikte voorschriften die het onmogelijk maken om de beurs in zijn vertrouwde vorm te organiseren. Er mag slechts één persoon per 10 vierkante meter beursvloeroppervlak worden toegelaten. Ook moet het aantal personen per hal worden geteld. Preregistratie in tijdslots is nodig en social distancing moet worden nageleefd, evenals het dragen van mondmaskers. Ook catering krijgt met beperkingen te maken.

'Regels gaan in tegen DNA van Agriflanders'

'Al deze regels zijn in het licht van de huidige gezondheidscrisis zeker terecht, maar gaan regelrecht in tegen het DNA van Agriflanders', meldt de organisatie. 'Kennismaken met de nieuwste producten en trends in de agrarische sector, in dialoog treden met experts, gezellig ervaringen uitwisselen tussen collega-landbouwers, samen het glas heffen op alweer een nieuw boerenjaar. We willen voor niets minder gaan.'

Ook voor de 250 exposanten die al hebben ingetekend zijn de druiven zuur. Voor die bedrijven is het eveneens een uiterst onzekere periode. 'Maar uit respect voor die partners willen we niet langer wachten om een definitieve beslissing te nemen', benadrukt de organisatie. 'Het bespaart hen onnodige kosten. We rekenen geen annulerings- of administratievergoedingen.'

De volgende editie van Agriflanders zal plaatsvinden in januari 2023.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer