Kadaverbakken+ondergaan+jaarlijkse+hijskeuring
Achtergrond
© Studio Van Assendelft

Kadaverbakken ondergaan jaarlijkse hijskeuring

Nick Hompes, monteur en keurmeester bij Coolworks, voert de hijskeuring van meerdere kadaverbakken van 950 liter uit bij een varkensbedrijf in Reusel. Ruim een uur is hij met die jaarlijks terugkerende klus bezig. Het plannen en de administratieve afhandeling wordt verzorgd vanuit Maarheze.

Op het erf controleert Hompes het geheel op het oog en duikt dan in de details van elke kadaverbak. Dat betekent het controleren en afstellen van de hefbeugel, de scharnierpunten, het borgingsmechanisme, de polyester bak en de hefarmbeweging. Daarnaast checkt hij op roestvorming en vervormingen. Is alles weer in orde, dan geeft de monteur de klant een schriftelijke goedkeuring. Coolworks stuurt het hijscertificaat vervolgens door naar Rendac.

Ontzorgen bij imagobepalend thema

‘De jaarlijkse hijskeuring is een voorwaarde die de destructor stelt aan gebruikers van bakken van 950 liter’, zegt Savine Hompes. Zij verzorgt de administratie, houdt de vervaldata in de gaten en plant de keuringen in overleg met veehouders die zulke kadaverbakken hebben. ‘Naast het verkopen en onderhouden van Euratainers regelen we elk jaar de terugkerende hijskeuringsservice. Het goed gekoeld bewaren en netjes aanbieden van destructiemateriaal is mede imagobepalend voor veehouders', vertelt zij. We hechten aan persoonlijk contact en ontzorgen klanten volledig bij het hygiënisch, bedrijfszeker en verantwoord omgaan met destructiemateriaal. Dat is al 30 jaar lang de kracht van ons familiebedrijf.’

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer