Kweekvleesproductie+Future+Meat+Technologies+opgestart
Nieuws
© Nick Lin-Hi

Kweekvleesproductie Future Meat Technologies opgestart

Het Israëlische bedrijf Future Meat Technologies heeft in dat land een eerste productiefaciliteit voor kweekvlees opgestart. Per dag kan in Rehovot 500 kilo aan gekweekt vlees worden geproduceerd. Het bedrijf hoopt in 2022 de eerste producten op de markt te brengen.

Future Meat Technologies kan via het gepatenteerde kweekproces dat de onderneming ontwikkelde zowel kip, varkensvlees als lamsvlees produceren. De productie van rundvlees wordt volgens het bedrijf ook op korte termijn mogelijk. Het bedrijf claimt dat bij het kweken van vlees de uitstoot van broeikasgassen 80 procent lager is. Ook wordt 99 procent minder land en 96 procent minder zoet water gebruikt dan bij traditionele vleesproductie.

Future Meat Technologies streeft ernaar om in 2022 producten in de Verenigde Staten op de markt te kunnen brengen. Daarvoor is het bedrijf momenteel bezig goedkeuring te verkrijgen bij verschillende instanties. Het bedrijf wil op termijn ook in de Verenigde Staten gaan produceren.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer