Slachterijen+noteren+plusje+op+varkensprijs
Nieuws
© Varkens Archief

Slachterijen noteren plusje op varkensprijs

Na drie weken met stabiele varkensnoteringen bij drie grote varkensslachterijen in Nederland komt daar weer beweging in. Vion, Van Rooi Meat en Compaxo plussen deze week weer allemaal. Ook de varkensvleesnotering in een aantal Europese landen trekt wat aan, maar in China is de varkensprijs pijlsnel gedaald.

Vion noteert met 1,68 euro per kilo geslacht gewicht een plus van 5 cent (inclusief btw). Van Rooi Meat verhoogt met hetzelfde aantal centen de vleesvarkensnotering en komt uit op 1,47 euro (exclusief btw) per kilo geslacht gewicht..Compaxo doet er slechts 3 cent bij en komt uit op een notering van 1,45 euro (inclusief btw) per kilo.

Het wachten is op zomerweer zodat de afzetprijzen voor varkensvlees in Europa kunnen stijgen. De vraag naar varkensvlees vanuit de diverse afzetmarkten is momenteel nog steeds beperkt doordat het te koud is voor onder meer barbecues. De aanhoudende coronamaatregelen en het niet open zijn van restaurants in diverse landen spelen ook een rol in het uitblijven van extra vraag.

39 procent eraf

De afzet van varkensproducten richting de Aziatische landen loopt volgens vleesverwerker Vion stabiel door. In het oog springt wel de snel dalende nationale varkensprijs in China. In week 3 piekte de prijs daar op 4,60 euro per kilo levend gewicht. In vijftien weken tijd is die varkensprijs gedaald naar ruim 2,80 euro per kilo levend gewicht. Dat is prijsdaling van maar liefst 39 procent.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer