Eerste+jaar+in+nieuw+nest
Blog
© Studio Van Assendelft

Eerste jaar in nieuw nest

Eigenlijk is eind januari terugblikken op het achterliggende jaar een beetje als mosterd na de maaltijd. Maar het eerste jaar in een nieuw nest rechtvaardigt dat in mijn ogen. Nieuwe ‘baas’, collega’s, werkomgeving, andere werkmethoden en spelregels zorgden namelijk voor flinke veranderingen. Oplettende lezers van Varkens.nl hebben dat vast opgemerkt. Het vakmagazine heeft een kwaliteitsinjectie gekregen evenals de website.

Maar als je een nieuwe loot bent geworden van een grotere organisatie, moet je altijd zoeken naar de juiste weg. Je draai zien te vinden in een nieuw team, de identiteit vanVarkens.nl behouden en toch door blijven ontwikkelen. Dat is mogelijk als je het voordeel van samenwerking weet te benutten. Zelfs in een tijd met meestal heel wat meer onderlinge afstand dan 1,5 meter is dat prima gelukt. We hebben elkaars expertise leren kennen en kwaliteiten van elkaar weten te bundelen. Mijn teamgenoten geef ik een pluim omdat het samenspel ons integratiejaar tot een succes heeft gemaakt. Het proeft naar meer (lees beter), ondanks de beperkingen van coronamaatregelen en de voor iedereen lastige en onzekere tijden.

Maar ook alle varkenshouders die we afgelopen jaar – coronaproof – hebben mogen bezoeken, alle andere kennisleveranciers en visiedelers en partnerbedrijven verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Dank jullie wel!
Een veranderde omgeving levert ook kansen en nieuwe mogelijkheden op. Webinars schoten bijvoorbeeld als paddenstoelen uit de grond. Maar een jaar zonder open dagen, productlanceringen, een Weekend van het Varken, vakbeurzen en andere gelegenheden om elkaar persoonlijk te ontmoeten maakten het er allemaal niet smeuïger en spannender op.

In het ‘nieuwenestjaar’ zijn helaas ook zaken blijven liggen. Zo zijn de bijeenkomsten om kennis en nieuwe inzichten te delen in groepen met varkenshouders, medewerkers en studenten of ondernemersgroepen, niet van de grond gekomen. Corona heeft fysieke bijeenkomsten zelfs onaantrekkelijk gemaakt. Achter de schermen is flink gewerkt aan een nieuwe opzet van kennissessies. Vanaf februari gaat dat online los. Grijp die kans om makkelijk en efficiënt kennis bij te tanken.

Jos Thelosen
Varkensredacteur

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer