Innovatief+cameratoezicht+bij+Vion
Nieuws
© Vion Food

Innovatief cameratoezicht bij Vion

Samen met de Dierenbescherming, Deloitte, Eyes on Animals heeft vleesverwerker Vion een zelflerend systeem voor cameratoezicht ontwikkeld. Vion installeert dit camerasysteem in de slachterijen in Nederland en Duitsland.

De afgelopen jaren hebben grote slachthuizen in Nederland cameratoezicht geïmplementeerd. Elke dag worden er vele uren aan videobeelden gegenereerd. Hoewel het huidige cameratoezicht kan helpen bij het identificeren van problemen in de omgang met dieren, zijn er beperkingen. Zo bekijken slachthuizen een willekeurige en beperkte selectie van beelden, waardoor misstanden ongezien kunnen blijven.

In reactie hierop ontwikkelden de Dierenbescherming, Deloitte, Eyes on Animals en slachterij Vion samen een innovatief cameratoezichtsysteem. De ontwikkelde videosoftware maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om te monitoren hoe met dieren wordt omgegaan. Het systeem detecteert bewegingen van personen, dieren en objecten en hun interactie.

Effectiever systeem

Videofragmenten die (mogelijk) afwijken van het protocol van Vion met betrekking tot de omgang met dieren, worden automatisch geselecteerd door het algoritme van het systeem. Deze videofragmenten worden via het dashboard beschikbaar gesteld om te beoordelen. Dierenwelzijnsfunctionarissen van Vion kunnen op basis van de videofragmenten effectiever en gerichter maatregelen nemen.


Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer