Varkensvleesexport+Spanje+fors+gegroeid
Nieuws
© Varkens Archief

Varkensvleesexport Spanje fors gegroeid

Spanje heeft in 2020 de export van varkensvlees naar derde landen met 61 procent zien toenemen. Het overgrote deel daarvan ging naar China, ten koste van de Duitse export.

In totaal heeft Spanje volgens euromeatnews.com vorig jaar 1,825 miljoen ton varkensvlees geëxporteerd naar derde landen. Daarvan nam China 1,439 miljoen ton voor zijn rekening. Daarmee heeft Spanje een aandeel van bijna 50 procent in de export vanuit de Europese Unie naar China.

Spanje kon dit exportrecord boeken doordat China en andere derde landen sinds september geen varkensvlees meer uit Duitsland importeren. Dit komt door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen.

Op ruime afstand van China staat Japan op de tweede plaats bij de exportlanden met 114.464 ton varkensvlees. Dat is minder dan 10 procent van de hoeveelheid die naar China gaat. Andere belangrijke exportlanden voor Spanje zijn de Filipijnen, Zuid-Korea en Hongkong.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer