Varkensprijs+China+over+hoogtepunt+heen
Nieuws
© Freelancer

Varkensprijs China over hoogtepunt heen

De varkensvleesprijzen in China zijn dit jaar over het hoogtepunt heen als er zich geen onverwachte ontwikkelingen voordoen. Na almaar stijgende consumentenprijzen voor varkensvlees is die prijs in september 1,6 procent gedaald ten opzichte van augustus. Dat meldt het Chinese statistiekbureau in Peking.

In vergelijking met september 2019 moeten Chinese consumenten echter nog steeds meer geld uitgeven voor hun aankopen van varkensvlees. Dat zal volgens het statistiekbureau ook het geval blijven in het laatste kwartaal van 2020, ondanks de zwakkere prijsontwikkeling.

Volgens de Chinese analisten zullen prijzen voor slachtvarkens dalen, maar ook de groothandelsprijzen voor varkensvlees. Medio oktober bedroeg de prijsdaling ten opzichte van september 2,9 procent. De grote tekorten aan varkensvlees de afgelopen maanden waren niet alleen te danken aan de uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Ook overstromingen in het zuiden van China deze zomer hebben daaraan bijgedragen.

80 procent van normaal

Op dit moment zorgt de groeiende varkensstapel voor een groter inlands aanbod. Ten opzichte van dezelfde periode van 2019 is de varkensstapel 20,7 procent toegenomen naar 370,4 miljoen dieren. Het aantal fokzeugen steeg in die periode zelfs 28 procent naar 38,2 miljoen zeugen. Met die varkensaantallen zit China op 80 procent van het normale productieniveau.

Omdat er veel varkensvlees wordt geïmporteerd en er voldoende reservevoorraden zijn aangelegd, moet de stijgende seizoensgebonden vraag in het najaar goed kunnen worden ingevuld. Ook verwacht de Chinese overheid dat de exporteurs in Europa, de Verenigde Staten en Brazilië zijn voorbereid op lagere prijzen bij de verkoop van varkensvlees naar China.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer