Dutch+Pork+Expo+voortaan+in+januari
Nieuws
© Seijbel Fotografie

Dutch Pork Expo voortaan in januari

Vanwege de coronaperikelen vindt de eerstvolgende Dutch Pork Expo plaats in januari 2021. De editie 2020 die gepland stond op 21 en 22 april in Evenementenhal Venray vervalt.

Zet daarom 26 en 27 januari 2021 alvast in je agenda, schrijft de organisatie van de Dutch Pork Expo.

De maatregel die de Nederlandse overheid sinds vorige week oplegt met betrekking tot het coronavirus betekent dat alle evenementen die gepland stonden tot 1 juni worden afgelast. Beursorganisator Easyfairs heeft daarop besloten Dutch Pork Expo te verplaatsen naar 26 en 27 januari 2021.

Pijn in ons hart

'Vanzelfsprekend volgen wij de maatregel vanuit de overheid en dat betekent dat Dutch Pork Expo wordt doorgeschoven naar volgend jaar', zegt Lucas van 't Hof, Head of Agriculture van Easyfairs. 'Dit doen wij met pijn in ons hart, omdat wij weten hoe iedereen naar deze tweede editie heeft toegeleefd. Wij hopen op het begrip van alle betrokkenen en gaan vanaf nu aan de slag om er in 2021 een fantastische en succesvolle editie van te maken.'

De reden om in 2021 Dutch Pork Expo eind januari te laten plaatsvinden, is volgens van 't Hof een bewuste keuze. 'Wij hebben onderzoek gedaan onder de varkenshouders en overige bezoekers waaruit naar voren kwam dat de voorkeur voor een beurs in de periode januari tot en met maart is. Varkenshouders houden zich ook bezig met akkerbouw en kunnen vanaf april – met gunstige weersomstandigheden – al druk op het land bezig zijn.'

Ieder jaar in januari

Daarom is volgens hem ook besloten om Dutch Pork Expo vanaf nu ieder jaar in de laatste week van januari te laten plaatsvinden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer