Bouw+hekwerk+op+grens+Duitsland+en+Polen+gestart
Nieuws
© Varkens.nl

Bouw hekwerk op grens Duitsland en Polen gestart

Een vast zwijnbestendig hekwerk komt langs de hele grens tussen Duitsland en Polen. De werkzaamheden zijn gestart. Het aantal besmette wilde zwijnen in de Duitse deelstaat Brandenburg bedraagt nu 35.

Alle besmette zwijnen zijn tot nu toe gevonden binnen het kerngebied met een oppervlakte van 150 vierkante kilometer. Er zijn twee brandhaarden: 26 besmette zwijnen zijn gevonden in de buurt van Neuzelle in de regio Oder-Spree, de 9 andere bij Schenkendöbern in de regio Spree-Neisse. De intensieve zoektocht gaat door en de verwachting is dat er nog meer besmette zwijnen worden gevonden.

In het kerngebied zijn geen werkzaamheden op het land of het bos toegestaan. In het risicogebied daaromheen wel. Voor de meeste werkzaamheden is het dan eerste vereiste dat het gebied eerst door een daartoe aangewezen zoektroep wordt doorzocht op mogelijke kadavers of zieke zwijnen. Pas nadat het gebied vrij blijkt van besmette zwijnen, geven de autoriteiten toestemming.

Witte zone

Zodra zeker is dat alle besmette zwijnen in het kerngebied zijn gevonden, komt hier een vaste omheining omheen. Om deze omheining komt een tweede hekwerk op 5 kilometer afstand van het eerste hekwerk. In het gebied tussen deze twee hekwerken komt een witte zone waar alle wilde zwijnen worden gedood. De bouw van een vast hekwerk op de grens tussen Duitsland en Polen is in de tussentijd gestart. Alle Duitse deelstaten gaan meebetalen aan het hekwerk.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer