Staldeuren+op+slot%2C+dus+naar+kantoorpand+ZLTO
Nieuws
© ZLTO Vastgoed

Staldeuren op slot, dus naar kantoorpand ZLTO

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) waarschuwde varkenshouders vorige week nog voor acties van dierenactivisten. De POV tipte om staldeuren goed af te sluiten en waakzaam te zijn voor actievoerders op het boerenerf. De activistische organisatie richtte haar pijlen deze keer op de boerenorganisatie ZLTO in Den Bosch.

De leden van de actiegroep Animal Rebellion bivakkeren tot en met 21 september in Den Bosch. De dierenactivisten vragen met hun acties aandacht voor klimaatproblemen en gezondheidscrises. Vrijdag voerden ze al actie bij het provinciehuis in Den Bosch.

Maandagochtend togen twintig actievoerders naar het kantoorpand van ZLTO. Volgens politieberichten zijn dertien demonstranten gearresteerd en afgevoerd, nadat ze te woord waren gestaan door de directie van ZLTO en werden gevraagd het pand vrijwillig te verlaten. Dat weigerden ze, waarna de politie ingreep. Rond 13 uur was het weer rustig in het ZLTO-kantoor aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch.

Plantaardig boeren

Volgens de actiegroep zijn er te veel landbouwdieren in Noord-Brabant. Animal Rebellion stelt dat er een systeemverandering moeten komen en dat boeren geholpen moeten worden met de transitie naar plantaardig boeren.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer