AVP+treft+groot+Pools%2C+Roemeens+en+Russisch+bedrijf
Nieuws
© Freelancer

AVP treft groot Pools, Roemeens en Russisch bedrijf

Een bedrijf met 6.480 varkens in Oost-Polen is vorige week getroffen door Afrikaanse varkenspest (AVP). In Roemenië is de virusziekte op een bedrijf met 5.512 varkens vastgesteld en in Rusland op een bedrijf met 2.185 varkens.

De aanhoudende uitbraken op backyardfarms in het oosten van Europa zorgen ook voor uitbraken op commerciële bedrijven. In Roemenië is het totale aantal uitbraken onder gehouden varkens nu 567 volgens de cijfers van het Europese systeem ADNS. Het zijn bijna alleen backyardbedrijven. Maar de laatste weken is behalve het grote commerciële bedrijf ook een bedrijf met 584 varkens getroffen door Afrikaanse varkenspest.

De uitbraak van de virusziekte op het grote bedrijf met 6.480 varkens in het noordoosten van Polen is op 2 september vastgesteld. De dag daarvoor was er een uitbraak op een wat kleiner commercieel bedrijf in West-Polen. Dit bedrijf telt 594 varkens en ligt hemelsbreed maar op 33 kilometer van de Duitse grens. Daarnaast zijn er nog zes uitbraken geweest op backyardbedrijven in het zuidoosten van Polen waardoor de teller nu op 82 uitbraken staat.

Wilde zwijnen

Bij wilde zwijnen zijn in Polen dit jaar al 3.130 uitbraken van Afrikaanse varkenspest volgens de Poolse veterinaire autoriteiten. Koploper blijft hier Hongarije dat volgens de ADNS 3.400 uitbraken kent.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer