Afrikaanse+varkenspest+houdt+huis+in+zomer
Nieuws
© Varkens Archief

Afrikaanse varkenspest houdt huis in zomer

Afrikaanse varkenspest houdt in de zomer flink huis. In een week tijd zijn er in Roemenië 25 uitbraken van de virusziekte geteld en in Polen 21 uitbraken. Het betreft vooral backyardbedrijven, maar in Roemenië ook een groot bedrijf met 12.630 dieren.

In Polen gaat het om negentien backyardbedrijven en twee commerciële bedrijven. Eén met 450 gespeende biggen en een gesloten bedrijf met 1.024 varkens. Een van de backyardbedrijven ligt in West-Polen. De andere bedrijven liggen allemaal in Oost-Polen. In Polen is het aantal uitbraken bij gehouden varkens nog maar zeven minder dan in heel 2019. Daarnaast zijn er nog meldingen van uitbraken van Afrikaanse varkenspest op zeven backyardbedrijven in Rusland, één in Bulgarije en drie in Oekraïne.

Bij wilde zwijnen blijft Hongarije de brandhaard met 3.238 uitbraken tot en met 2 augustus volgens de Europese cijfers van ADNS. In Polen staat de teller volgens de Poolse veterinaire dienst op 2.959 uitbraken. Dat zijn zowel in Hongarije als Polen al veel meer uitbraken dan in heel 2019.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

Meer weer