Rendac+past+zomerregeling+dit+jaar+al+vijf+keer+toe
Nieuws
© Rendac

Rendac past zomerregeling dit jaar al vijf keer toe

Als de weersomstandigheden erom vragen, haalt Rendac ook in het weekend losse kadavers op. Zaterdag 15 augustus is al de derde zaterdag in deze maand dat het destructiebedrijf de zomerregeling toe moet passen. Het is al de vijfde keer in 2020 dat de destructievrachtwagens ook in het weekend op pad moeten vanwege de hitte.

De extra ophaaldag gebeurt om ongewenste situaties op het erf bij de aanbieders te voorkomen, evenals voor passanten en omwonenden. Bederf en bijbehorende stankontwikkeling gaan sneller bij hogere temperaturen. Rendac vraagt om extra rekening te houden met het melden van de juiste aantallen en de correcte diercodes.

In de regel besluit het destructiebedrijf op donderdagmiddag op basis van de weersvoorspelling voor het aanstaande weekend of er een extra ophaaldag komt. Als de gemiddelde verwachte temperatuur voor het betreffende weekeinde 27 graden Celsius of hoger is of als er volgens Rendac een andere aanleiding is, treedt de zomerregeling in werking. Meldingen van veehouders die dan op vrijdag binnenkomen, worden op de extra ophaalroute van zaterdag ingepland. Deze speciale regeling geldt alleen voor individueel aangeboden kadavers en gebeurt tegen het reguliere tarief.

Bijzonder jaar

Het lijkt erop dat 2020 wat het toepassen van de zomerregeling van Rendac een bijzondere vermelding gaat krijgen in de boeken. In 2019 heeft het destructiebedrijf slechts twee keer de zomerregeling toe moeten passen. Het jaar ervoor zeker vier keer, blijkt uit berichten van Rendac op Twitter. De berichtgeving op dit socialemediakanaal gaat niet verder terug dan begin juli 2018.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer