Vijf+AVP%2Duitbraken+in+Oost%2DPolen
Nieuws
© Freelancer

Vijf AVP-uitbraken in Oost-Polen

Vijf uitbraken van Afrikaanse varkenspest (AVP) zijn in een paar dagen tijd in Oost-Polen gemeld. Het betreft drie commerciële bedrijven en twee backyardbedrijven.

Uitbraak nummer acht is op 22 juli vastgesteld op een gesloten varkensbedrijf met 1.897 varkens: 202 zeugen, 7 beren, 444 zogende biggen, 507 gespeende biggen en 737 vleesvarkens. Het bedrijf ligt in het zuiden van Oost-Polen in een gebied waar vanwege uitbraken in 2019 al vervoersbeperkingen gelden voor de varkens.

Vlak bij dit bedrijf zijn nog twee uitbraken vastgesteld. Op 23 juli bleek een klein gesloten bedrijf met 339 varkens besmet. Op dit bedrijf waren 41 zeugen, 157 biggen en 138 vleesvarkens aanwezig. De derde uitbraak op korte afstand werd vastgesteld op een bedrijf met 2.648 vleesvarkens.

Backyardbedrijven

Het vierde en vijfde besmette bedrijf zijn backyardbedrijven. Op bedrijf nummer vier waren 51 varkens aanwezig. Het ligt in het noorden van Oost-Polen. Het vijfde backyardbedrijf telde 30 varkens. Het ligt in het zuiden van Oost-Polen, ook in een gebied waar door een eerdere uitbraak al vervoersbeperkingen gelden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer