Wat+is+jouw+toekomst%3F
Blog
© Freelancer

Wat is jouw toekomst?

Ga ik uitbreiden, heb ik opvolging, ga ik stoppen? Deze vragen spelen bij veel varkenshouders. Op zich is dat iets van alle tijden. Toch is het nog intensiever door alle bewegingen in en rondom de sector, aangevuld met stoppersregelingen.

Hoe moet je als varkenshouder omgaan met de beslissing om met je bedrijf te stoppen? Het is vaak een moeilijk en emotioneel traject. Dat is zeer begrijpelijk. Een bedrijf waar je jarenlang met veel passie en energie aan hebt gewerkt en dan daarmee gaan stoppen? Het opgeven van zelfstandig ondernemen, het stukje familiegeschiedenis enzovoorts.

Of hoe speel je als ondernemer in op het uitbreiden/doorgaan. Wat doet dat voor jouw financiële positie?

Deze zaken zijn niet eenvoudig, maar probeer ze terug te brengen tot de feiten. Vaak is het logisch hiervoor samen te werken met een aantal adviseurs. Die kunnen je helpen met de emotie en de ratio.

Er moet voldoende geld zijn te verdienen in onze mooie varkenssector

Rick Königkrämer, hoofd verkoop varkensvoeders Fransen Gerrits

Probeer goed in beeld te krijgen hoe je bedrijf werkelijk draait en wat de verbeterpunten zijn. Zit hierin voldoende potentie, dan moet er geld zijn te verdienen met de varkenshouderij. De meeste alternatieven zijn in die situatie minder aantrekkelijk. Door de feiten goed in beeld te brengen voor de lange termijn, is het iets makkelijker om te beslissen. Vaak worden beslissingen voor de lange termijn gebaseerd op de emotie van de korte termijn. Emotioneel is dit heel begrijpelijk, maar rationeel vaak niet.

Gezien de vraag op de wereldmarkt naar ons mooie product en de verwachtingen daarover voor de komende jaren, moet er dus voldoende geld zijn te verdienen in onze mooie varkenssector. Leg de focus op de feiten en daarmee de prognose voor de lange termijn en probeer knopen door te hakken. Veel succes daarmee!

Rick Königkrämer,
Hoofd verkoop varkensvoeders Fransen Gerrits

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer