Opnieuw+groot+bedrijf+Bulgarije+geruimd
Nieuws
©

Opnieuw groot bedrijf Bulgarije geruimd

Op 8 januari is een bedrijf met bijna 40.000 varkens in Bulgarije geruimd vanwege Afrikaanse varkenspest. Dat is het tweede grote bedrijf in korte tijd, nadat op 3 januari een bedrijf met 24.000 varkens besmet bleek.

In twee weken tijd werd de Afrikaanse varkenspest op zes varkensbedrijven aangetoond. Naast de twee grote bedrijven zijn vier kleine bedrijven met 22 tot 153 varkens getroffen en een backyard bedrijf met twee varkens. Verder werd op 18 december nog een klein bedrijf met 48 varkens geruimd. Voor die tijd was het rustig voor wat betreft meldingen op varkensbedrijven. Op 23 oktober werd nog een klein varkensbedrijf getroffen door AVP. Bij de wilde zwijnen zijn er in Bulgarije wel voortdurend meldingen van besmette dieren. De meldingen van wilde zwijnen met AVP zijn verspreid over het hele land.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer