Gesloten+op+eigen+locatie
Bedrijf in Beeld
©

Gesloten op eigen locatie

Net op tijd is de nieuwe stal op het bedrijf van John en Tanja Versteeg gereed gekomen. Nu kunnen ze alle biggen en vleesvarkens op de eigen locatie huisvesten. Voorheen maakten ze gebruik van huurstallen. De eigenaren daarvan deden mee aan de stoppersregeling waardoor er per 1 januari geen varkens meer naar toe kunnen.

De stal biedt plaats aan 1.152 vleesvarkens in acht afdelingen en 720 biggen in twee afdelingen. In de biggenafdelingen liggen straks biggen van één leeftijd. Dat komt doordat Versteeg werkt met een vijfwekensteem bij de 200 zeugen. In het bestaande bedrijf liggen de biggen van de andere leeftijdsgroep. Door het vijfwekensysteem, eigen aanfok van de TN70 zeugen en een zeer strikte hygiëne heeft het bedrijf een hoge gezondheidsstatus. De biggen krijgen daardoor geen enkele vaccinatie, zelfs niet tegen circo.

John en Tanja verkopen ook varkensvlees aan huis. Door de hoge gezondheidsstatus kunnen ze daarbij de garantie geven dat de varkens zonder antibiotica zijn opgegroeid.

Tekst: John Lamers
Beeld: John Lamers

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer