Leden+besluiten+over+rechtsvorm+Bionext
Nieuws
©

Leden besluiten over rechtsvorm Bionext

Als het aan het bestuur van het Biohuis ligt, wordt stichting Bionext zo snel mogelijk omgevormd naar een coöperatieve vereniging. Dat maakt Bionext democratischer en effectiever. Daarom roept het Biohuis-bestuur alle leden op om naar een bijzondere Algemene Ledenvergadering (ALV) in Heerde te komen.

Over ruim een maand vindt de reguliere jaarlijkse ALV van Biohuis -de vereniging van, voor en door biologische boeren en boerinnen- plaats voorafgaand aan van de bio-beurs in Zwolle. Toch vindt het Biohuis-bestuur de hervorming van Bionext zo belangrijk, dat er een extra ALV wordt belegd. Als de Biohuis-leden op 17 december instemmen met het bestuursvoorstel kan de oprichting van de coöperatie Bionext in gang gezet worden.

Ketenorganisatie Bionext is tot nu toe voor veel zaken de uitvoerende organisatie van het Biohuis. De stichting verbindt elke schakel in de biologische keten van boer tot bord. Bionext zet zich in voor meer biologische landbouw en voeding in Nederland door het organiseren van evenementen, campagnes, (inter)nationale kennis- en onderzoeksprojecten en vakbeurzen. Om de bestuurlijke verankering van Bionext te democratiseren en effectiever te maken, is het voorstel om de rechtsvorm te wijzigen. Dat betekent het einde van de stichting en start van een coöperatieve vereniging met leden.

Alleen Biohuis-leden zijn welkom bij die bijzondere ALV in 'De Keet van Heerde' en ze dienen zich voor 13 december aan te melden via de mail (saliha@biohuis.org).

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer