Gespeend+van+bloggen
Blog
©

Gespeend van bloggen

Op 25 november maak ik plaats voor een nieuwe collega in het Dagelijks Bestuur (DB) van de POV: José Houben uit het Drentse Roswinkel. Een energieke dame die uitstekend past in het enthousiaste team van bestuurders en medewerkers. Goed en positief dat er bij de POV steeds meer dames verantwoordelijkheid willen nemen.

Middels het actieprogramma Coalitie Vitale Varkenshouderij geeft de POV invulling aan de nagestreefde verduurzaming en toekomstgerichtheid. Nu nog de uitgesproken erkenning door de overheid dat de varkenssector niet alleen verantwoordelijkheid neemt, maar ook daadwerkelijk levert op onder andere klimaat- en stikstofdoelen. LNV maakt deel uit van de Coalitie en zou deze inzet dus logischerwijs moeten onderkennen, waarderen en mee uitdragen. Een bestendige sector die tot 2030 ambities neerzet en ketenbreed draagvlak heeft tot het realiseren van gestelde doelen. Iemand die vanuit de POV hierop veel inzet heeft gepleegd, is onder meer vicevoorzitter Eric Stiphout. Mooi dat hij deze blogplaats overneemt om de actualiteiten vanuit de POV hier verder te delen en voor te leggen.

In mijn vorige blog benoemde ik de achtergronden rondom mijn terugtreden. Die redenen, de realisatie van 1Varkensgeluid in de POV, maakt dat de POV - naast Vitesse - mijn club is én blijft. Mooi dat het Gelderse regiobestuur mij terug heeft gevraagd om daar binnenkort weer in de werkgroep te willen aanschuiven. Daar - in de regio’s - ligt het fundament en de basis wat de besluitvorming binnen de POV betreft. Via de regio zal ik mij betrokken blijven voelen en mij niet geheel ‘gespeend’ voelen. Al zal het zeker een overgang en gewenning zijn, ook voor het thuisfront… meer avonden thuis?? Tijd voor nieuwe uitdagingen binnen de varkenshouderij liggen in het verschiet.

Rest mij jullie te danken voor het volgen en lezen van mijn ervaringen en belevingen. Vertrouwende op bestaansrecht en perspectief voor de varkenshouderij in het drukke en hectische Nederland. Dat is er zeer zeker gezien alle inzet van de POV, van en voor jullie. De boer aan het roer, niets meer en niets minder. Het gaat jullie bijzonder goed, zowel zakelijk als privé en zeker tot ziens, op en in welke sectorale gelegenheid of hoedanigheid dan ook.

Eric Holleman
Dagelijks Bestuurslid POV (tot en met 25 november 2019)

Uiteraard zie wij onze leden graag tegemoet op 25 november a.s. op de ALV te Heteren waar minister Grapperhaus zijn beleving en inzet rondom de stalbezetting Boxtel zal uiteenzetten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer