Vreedzame+boerenactiedag+in+het+verschiet
Nieuws
©

Vreedzame boerenactiedag in het verschiet

Op 1 oktober worden 10.000 mensen en 2.000 voertuigen verwacht op het Malieveld in Den Haag. Ze willen met een vreedzame boerenactie een statement maken en politici toespreken vanuit de Nederlandse Agrarische sector.

De boerenactie wordt georganiseerd door stichting Agractie en wordt gesteund door een zeer groot deel van de bevolking, het bedrijfsleven en door de periferie rondom de agrarische sector. Agractie rekent op een vreedzame actie en een absoluut minimum aan overlast voor het publiek. 150 tractoren en 10 vrachtauto’s van partners willen ze op het Malieveld positioneren. Alle overige voertuigen moeten elders worden geparkeerd zonder hinder te veroorzaken.
Ook roept de organisatie iedereen op die op pad gaat naar Den Haag om foto’s of filmpjes te maken. Publiceer die zo veel mogelijk op sociale media met #agractie. Elders in den lande zullen boeren acties op touw zetten. Zo zullen 'thuisblijvende' boeren producten aan burgers uitdelen in hun eigen woonplaats of tijdens het op pad gaan richting Den Haag.

Sprekers


Om 13.00 uur start het officiële programma op het Malieveld. Onder meer Henk Bleker, voormmalig Staatsecretaris van Landbouw, staat als spreker gepland. Henk Flipsen, directeur van Nevedi (Nederlandse mengvoerbranche), spreekt een statement uit. Ook worden reacties van Kamerleden verwacht.

Kijk voor alle informatie over tijden, verzamelplaatsen en programma op de site van Agractie.

#doneerjetrekkertje


Boeren willen hun zorgen over de toekomst delen met de samenleving. Ze weten als geen ander hoe belangrijk het is om te investeren in de volgende generatie. Daarom is ook een actie #doneerjetrekkertje georganiseerd. Op 1 oktober onthult deze organisatie de eindstand van de actie en overhandigen ze de trekkertjes aan de Speelgoedbeurs Den Haag (www.speelgoedbeursdenhaag.nl). Dit doen ze om 14.00 uur op het Malieveld in Den Haag bij de stand van #doneerjetrekkertje.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer