Opsporen+staleigenaar+ontvreemde+biggen
Nieuws
©

Opsporen staleigenaar ontvreemde biggen

POV veroordeelt de daad van leden van het Animal Liberation Front. Ze zijn in nachtelijke uren een zeugenbedrijf binnengegaan en haalden enkele gezonde zeer jonge biggen bij de moeder weg. De ongemerkte biggetjes namen mee naar huis. De POV en ook de politie is op zoek naar de eigenaar van die zeugenstal waar de biggen zijn ontvreemd.

Eind juli plaatste Animal Liberation Front een filmpje van die actie op het internet. De POV veroordeelt hun daad. Het is buitengewoon onverantwoord om dergelijke jonge dieren bij hun moeder weg te nemen. Verder is te zien dat de jonge biggen, nog niet voorzien zijn van een oormerk, in konijnenhokken worden gezet. Aan hun gedrag is te zien dat zij op zoek zijn naar hun moeder en toomgenoten.
De POV vreest dat de biggen het niet gaan redden. In deze levensfase kunnen ze het niet zonder moederzorg en -melk stellen. Voedingsfouten en een te warme of koude leefomgeving leiden bij zulke jonge biggen onmiddellijk tot gezondheidsproblemen en een groot risico op sterfte.

In de Achterhoek werden omstreeks dezelfde periode zeer jonge biggen aangeboden aan de Dierenambulance. Deze heeft de aanbieder vertelt dat deze ‘anonieme’ dieren nergens plaatsbaar zijn. Ze hebben geen oormerk in zodat de herkomst niet is te achterhalen. De POV vermoedt dat het hier gaat om de ontvreemde biggen op het filmpje. Waar de diertjes nu zijn en of ze nog leven, is niet bekend.

De POV heeft inmiddels contact opgenomen met de politie, die de zaak serieus neemt. De POV is nu op zoek naar de boerderij waar de dieren zijn ontvreemd. Sectorgenoten wordt verzocht dit filmpje goed te bekijken en bij de POV te melden als de stal wordt herkend. De POV wil dat de daders hard worden aangepakt.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer