Lokale+verdoving+zonder+injectie+in+onderzoek
Nieuws
©

Lokale verdoving zonder injectie in onderzoek

De zoektocht naar een alternatieve methode van verdoven bij castratie gaat in Duitsland door. Er start nu een onderzoek naar een lokale verdoving van de beerbiggen zonder een injectie. Het Leibniz-Institut für Nutztierbiologie voert het onderzoek uit in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.

Bij het onderzoek zal de methode van lokale verdoving vergeleken worden met de methode van algehele verdoving met isofluraan door de dierenarts. Doel is dat de lokale verdoving niet alleen tijdelijk de pijn bestrijd maar ook tot 48 uur na het castreren, meldt Animal Health Online. Welke methode voor het lokaal verdoven wordt gekozen wordt niet vermeld.

Als blijkt dat het lokaal verdoven zonder injectie goed werkt, krijgt het project een vervolg. Dat moet leiden tot een  praktijkrijpe en economisch haalbare methode van lokale verdoving. Daarmee krijgen de varkenshouders dan mogelijk een alternatieve methode voor het verbod op castreren zonder verdoving dat in Duitsland eind 2020 definitief in gaat. In het project werken veel partijen samen. Naast de regering van de Duitse deelstaat, is dat onder andere de slachterij van supermarktketen Edeka.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer