Franse+innovatiesterren+in+de+wacht+gesleept
Nieuws
©

Franse innovatiesterren in de wacht gesleept

Diverse innovaties zijn binnenkort te zien in Rennes tijdens SPACE 2019. Twee vergelijkbare euthanasiemethoden die in Nederland zijn ontwikkeld, hebben een innovatieprijs gewonnen. Alleen heeft het 'completere' Anoxia twee sterren behaald en moet Schippers het doen met één ster.

Anoxia is een nieuwe technologie voor het humaan euthanaseren van zieke varkens en pluimvee op de boerderij. Dieren worden in een Anoxia Box gedaan die wordt gevuld met hoog-expansie anoxisch stikstofschuim. Ze verliezen het bewustzijn binnen 15 tot 20 seconden en sterven binnen 1 tot 3 minuten.

Compleet concept


De box is de hoeksteen van het Anoxia-concept met hulpmiddelen om te beslissen of een ziek dier moet worden behandeld of geëuthanaseerd. Het concept bestaat uit een kwaliteitshandboek met registratie, gegevensverzameling en training. Anoxia is volledig schaalbaar en kan veilig worden gebruikt voor kleine en grote dieren, van pasgeboren biggen tot varkens van 70 kilo en meer. Naast het gebruiksgemak en gezondere koppels is het beter voor het personeel en is het een flexibel systeem dat past bij kwaliteitssystemen.

Pijnloos en respectvol


MS Schippers ontving een innovatiester voor de MS Nitrogen. In deze tank gevuld met stikstofgas kunnen zieke of niet levensvatbare dieren op een pijnloze en respectvolle manier uit hun lijden worden verlost. In de met stikstofgas gecreëerde zuurstofloze omgeving verliezen dieren snel het bewustzijn waarna ze overlijden. Het Nitrogen-systeem is goedgekeurd door EG-verordening nr. 1099/2009.

Er doen 135 bedrijven mee aan Innov’Space, een wedstrijd voor de meest innovatieve producten. In totaal zijn aan 46 producten één of twee sterren toegekend door de jury. Space 2019, de grootste vakbeurs voor de veehouderij in Frankrijk, vindt plaats van 10 tot en met 13 september.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  85 %
Meer weer