Valkenswaard+verliest+productielocatie+Vion
Nieuws
©

Valkenswaard verliest productielocatie Vion

Vion Pork wil alle activiteiten van Vleesindustrie Valkenswaard overhevelen naar andere productielocaties. De herverdeling leidt onder meer tot meer efficiency en een duurzamere werkwijze. In het eerste kwartaal van 2020 zou de poort van de vestiging in Valkenswaard op slot moeten gaan.

De productieactiviteiten van Vleesindustrie Valkenswaard zijn allemaal toegespitst op diverse spekspecialiteiten. Deze specialismen van spekproductie worden herverdeeld naar de locaties Vion Scherpenzeel, Vion Emstek en Encebe Vleeswaren. John de Jonge, COO Vion Pork: “Door de herverdeling kunnen klanten kiezen uit een nog breder assortiment aan producten. Ook leidt het tot meer efficiency en een duurzamere productie doordat het aantal transportbewegingen afneemt. De interne logistiek binnen Vion verbetert eveneens. Het optimaliseren van de productieketen is een van de speerpunten in onze strategie.”

De directie van Vion Pork heeft het plan voor advies voorgelegd aan de Centrale Ondernemingsraad. Bij een optimale interne herplaatsing kunnen nagenoeg alle 40 medewerkers van Valkenswaard aan de slag bij een van de andere Vion-locaties.

Modernisering Boxtel


Vion Pork kondigde eind februari aan dat de vers-activiteiten vanuit Vion Scherpenzeel zouden worden overgeheveld naar de moderniserende locatie Boxtel. Vion investeert 35 miljoen euro in een kortere keten met meer waarde voor de vleesafzet in de markt, betere efficiency en een duurzamere manier van werken door het op één plek te organiseren. Medio 2021 moet deze moderniseringsslag in Boxtel zijn afgerond.

Alle kwaliteitsstandaarden


Binnen Encebe Vleeswaren is geïnvesteerd in een nieuwe productietechniek, waardoor Vion aan klanten een breder productenpakket kan aanbieden. Hierbij wordt alleen spek afkomstig van Nederlandse en Duitse varkens verwerkt. Het spek is in de nieuwe situatie in alle kwaliteitsstandaarden (QS, Good Farming Organic, Good Farming Star, Good Farming Balance) beschikbaar.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer