Big+Challenge+kent+%27mager%27+jaar
Nieuws
©

Big Challenge kent 'mager' jaar

De organisatie van Big Challenge 2019 treft op de Nederlandse berg in Frankrijk, de Alpe d'Huez  de laatste voorbereidingen voor het welslagen van de 11e editie. Na enkele jaren waarin het doel om 1 miljoen euro op te halen voor de strijd tegen kanker makkelijk werd bereikt, lijkt het nu een 'mager' jaar worden.

Deze week staat het hoogtepunt voor Big Challenge 2019 op het programma. 24 teams en 183 deelnemers gaan de Alpe d’Huez bedwingen: per fiets, rennend of wandelend. De teller staat momenteel op bijna 630.000 euro. Dat is fors lager dan de afgelopen jaren. In 2017 en 2018 was de tussenstand in de week van de actie Alpe d’HuZes boven de 1 miljoen euro. Om dat streefbedrag te behalen moet dus nog een flink tandje bijgeschakeld worden.

In de afgelopen 10 jaar is ruim 8,5 miljoen euro voor Alpe d'HuZes/KWF Kankerbestrijding opgehaald door de agrarische sector via Big Challenge. Door deelname aan Alpe d’HuZes willen Nederlandse agrariërs laten zien dat niet alleen de bedrijven, de gezondheid en het welzijn van de dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze samen mee willen helpen te voorkomen dat mensen overlijden aan kanker.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer