Koninklijk+bezoek+jubilerend+GD
Nieuws
©

Koninklijk bezoek jubilerend GD

Een boereninitiatief om dierziekten in Nederland georganiseerd te bestrijden is honderd jaar geleden uitgemond in de oprichting van de Gezondheidsdienst voor Dieren. Koning Willem-Alexander vereerde het jubilerende GD op 16 mei met een koninklijk bezoek.

In witte laboratoriumjassen gehulde GD-directeuren Ynte Schukken en Kris Van Malderen en Koning Willem-Alexander keken rond op het complex in Deventer. De aandacht ging uit naar het moderne veterinaire laboratorium en het doorgeven van kennis over diergezondheid, veterinaire diagnostiek en laboratoriumonderzoek op internationaal niveau. Ook mocht de koning pipetteren op de afdeling Bacteriologie en kreeg hij bij de afdeling Pathologie een kijkje ín microscopisch onderzoek. De ontwikkelingen binnen GD en de diergezondheidssector zijn door Reimer Strikwerda gebundeld in een speciaal jubileumboek: ‘Gezonde dieren een nationaal belang’. Koning Willem-Alexander ontving het eerste exemplaar.

Klantdagen


Voor veehouders en dierenartsen viert GD het 100-jarig bestaan met twee klantendagen. De deuren staat op 12 en 13 juni voor die doelgroepen open. Ze kunnen ook rondkijken in het laboratorium en er is ruimte om een gesprek aan te gaan met diergezondheidsexperts. Om bij de klantdagen aanwezig te kunnen zijn, is aanmelden verplicht. Begin juni ontvangen genodigden een toegangsbewijs en nadere informatie over de gekozen klantendag.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer