Ceva+aast+op+veterinaire+tak+IDT
Nieuws
©

Ceva aast op veterinaire tak IDT

De Franse farmaceut Ceva Santé Animale en het Duitse IDT Biologika hebben een voorlopig akkoord bereikt. Ceva wil de veterinaire tak en R&D-activiteiten van IDT overnemen. Dat is op 17 mei naar buiten gebracht. Als de mededingingsautoriteiten ermee instemmen, kan de overname voor 1 juli een feit zijn.

Volgens de berichtgeving zijn er sterke synergieën tussen de varkens- en pluimveevaccins van de twee bedrijven. De wereldwijde geografische aanwezigheid van Ceva zal een snelle uitbreiding van de verkoop van het huidige IDT-productassortiment naar de rest van de wereld mogelijk maken. IDT Biologika zal zich na het afstoten van de diergezondheidstak toeleggen op de menselijke gezondheid. De omzet van de humane gezondheidstak van de Duitse farmaceut vertegenwoordigt nu al meer dan tweederde deel van de totale jaaromzet.

Uitgebreide expertise


Met de mondiale verschuiving naar preventieve geneesmiddelen hebben beide bedrijven een lange geschiedenis en bewezen ervaring met het ontwikkelen van vaccins. IDT heeft een aanzienlijke expertise op een aantal andere gebieden dan waarop Ceva actief is. Het maken van autogene vaccins en orale vaccinatie voor de bestrijding van endemische ziekten bij dieren in het wild en vrij rondzwervende dieren.

Innovation Center


Ceva wil fors investeren in de ontwikkeling van een nieuw Global Swine Innovation Center. Het oog valt daarbij op de bestaande Dessau-site van IDT Research in het Duitse Riems. Het centrum zal de biologische R&D-capaciteiten van Ceva versterken. Twee onderzoeksteams en de innovatieve ontwikkelingen met een sterk groeipotentieel worden samengebracht. Na de overname zal Ceva het zesde grootste diergezondheidsbedrijf ter wereld zijn.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  80 %
Meer weer