Bergen+voedingsdata+verzamelen
Bedrijf in Beeld
©

Bergen voedingsdata verzamelen

In mei wordt het nieuwe onderzoekscentrum varkensvoeding van De Heus vol gelegd met 230 opfokzeugen. Vanaf dat moment start het verzamelen van data over de voeropname en de ontwikkeling van de dieren. Alle dieren krijgen vanaf de geboorte een elektronisch oormerk, zodat ze voortdurend individueel zijn te volgen. Wegen start vanaf de geboorte en gaat het hele leven door. Daarvoor zijn er drie weegbruggen voor de verschillende diergroepen (biggen, vleesvarkens en zeugen) in de centrale gang ingebouwd en in de drachtstal worden de zeugen voortdurend gewogen via de weegbrug in de terugloopgang. De voeropname van de zeugen is individueel te volgen via de dierherkenning. Bij de biggen en vleesvarkens is de voeropname per hok te meten. Met al die gegevens over groei en voeropname kan De Heus de voeding nog beter gaan afstemmen op de behoefte van de varkens. Lees het artikel in Varkens.nl: Bergen voedingsdata.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Koos Groenewold

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer