Boven+100+kilo+%27toom%27+spenen
Achtergrond
©

Boven 100 kilo 'toom' spenen

Transitievoer verbetert de bigvitaliteit. Tegelijkertijd maakt dit de inzet van geconcentreerd lactovoer mogelijk, wat de biggroei verhoogt en het conditieverlies van de zeug beperkt. En dat draagt weer bij aan vitalere biggen in de volgende worp. Fransen Gerrits onderzoekt de inzet van transitievoer tot vijf dagen na werpen en daarna geconcentreerd lactovoer waarbij de EW zo’n 8 procent hoger ligt dan bij standaard lactovoer en het eiwitgehalte zelfs 10 procent hoger is.

Lees hier het expertartikel: Lactovoer concentreren.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer