Nationale+landschap+enqu%C3%AAte+invullen
Nieuws
©

Nationale landschap enquête invullen

Het Nederlandse landschap raakt voller met wegen, woningen, bedrijfshallen en megastallen en voor natuur is steeds minder ruimte, stelt Natuurmonumenten. Elke inwoner kan zijn eigen ervaring en mening daarover geven in de Nationale Landschap Enquête. Samen met Wageningen Environmental Research heeft de natuurorganisatie die vragenlijst opgezet.

Zelfs door Natuurbescherming beschermde natuurgebieden zijn niet meer veilig. Het zijn gewilde locaties voor windmolens en zonneparken. Een mooi Nederland met ruimte voor natuur staat onder druk. Omdat planten en dieren geen grenzen kennen, wil Natuurmonumenten zich ook actief inzetten voor het landschap buiten haar eigen natuurgebieden. Onder deze zogenaamd landelijke gebieden verstaat Natuurmonumenten het gebied buiten de steden en dorpen. Vaak is dat boerenland. Dat landschap verandert door bijvoorbeeld meer bebouwing, infrastructuur, zonneparken en windmolens of door intensieve landbouw.

In de enquête is aan te geven hoe het landelijk gebied wordt gewaardeerd en wat iemand vindt van de veranderingen. Wat maakt het landelijk gebied aantrekkelijker en waardevoller en welke partijen moeten een rol spelen en hun verantwoordelijkheid nemen?

Ga via Natuurmonumenten naar de enquête.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer