%27Dakvrienden%27+bieden+oplossing
Nieuws
©

'Dakvrienden' bieden oplossing

Het verwijderen van asbesthoudende golfplaten is voor menig varkensbedrijf nog een investering die voor 2024 gedaan moet worden. Essent ondersteunt met ‘Dakvrienden’ het correct verwijderen van het asbestdak en vervanging door een schoon en energieproducerend staldak.

Varkenshouders die minimaal 800 vierkante meter aan daken asbestvrij moeten maken, kunnen aankloppen voor die oplossing. Dakvrienden vervangt de vierkante meters asbestdak voor hetzelfde oppervlak schoon dak. Als tegenprestatie moet de eigenaar van het dak voor 20 jaar het opstalrecht verlenen aan Essent zodat die zonnepanelen kan plaatsen en groene energie kan opwekken. Na 20 jaar komen de zonnepanelen, die een technische levensduur hebben van 25 jaar, zonder kosten in eigendom van de staleigenaar. Zo wordt in samenwerking het asbestprobleem opgelost.

Aan de slag


Na een intakegesprek en het kunnen voldoen aan de voorwaarden, komt een expert van Essent de situatie ter plekke beoordelen. Tijdens dit bezoek wordt duidelijk of de energieproducent en -leverancier samen met ondernemer aan de gang kunnen. Werkzaamheden worden uitgevoerd door deskundige en gecertificeerde partners.
Enkele aandachtpunten kunnen varkenshouders op die momenten ook ter sprake brengen. Zoals de schadeverzekering, staat van onderhoud bij het verkrijgen van de panelen in eigendom of eventuele opruimkosten als de dakeigenaar er niet voor kiest om de zonnepanelen over te nemen na die periode van 20 jaar.

Meer over Dakvrienden.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer