Ideale+kerstdis
Blog
©

Ideale kerstdis

Als je richting Kerstmis gaat, overdenk je weer eens wat er afgelopen jaar allemaal is gebeurd. Tevens denk je dan weer aan de kerstdagen, het prettige samenzijn met familie en de kerstdis.

Onwillekeurig zie ik het ideale bord al voor me. Een combinatie maken van de kerstgedachte en wat goed is voor onze mooie varkenssector. Als we allemaal nu eens een lekker stukje varkensvlees eten, stimuleren we allereerst de consumptie. Dit is de voorkeursoplossing!
En anders is een stuk wild zwijn ook een goede optie. Dat zal in ieder geval bijdragen aan het reduceren van die populatie.
Wat bij een kerstdis natuurlijk ook niet misstaat, is een lekker drankje met wat alcohol uiteraard. Leuk weetje: alcohol is een gevolg van een fermentatieproces. Als we dan toch doorfilosoferen over ‘wat is goed voor onze sector’ en fermentatie, komt al snel de link naar het stimuleren van de darmgezondheid. Wist u dat Yakult een product is waar veel melkzuurbacteriën uit fermentatie in zitten? Maar ook in bijvoorbeeld zuurkool, karnemelk, yoghurt, enzovoorts. De vorming van melkzuurbacteriën bij een goed gestuurd fermentatieproces, geeft een grote plus op gezondheid. Bij zowel mens als dier. Dit weten we bijvoorbeeld ook uit de positieve werking van een grondstof voor onze varkens: CCM.
Een stuk varkensvlees gemaakt uit gefermenteerd voer en ondersteund door wat fermentatieproducten, die bij de kerstdis kunnen worden geserveerd, is volgens mij de ideale combinatie. Goed voor de sector en goed voor u.  Wij geloven in fermentatie, u ook?

Hele fijne feestdagen, een prettige kerstdis en alvast een voorspoedig jaar 2019, met bovenal een gezonde productie!
Rick Königkrämer
Hoofd verkoop varkensvoeders bij Fransen Gerrits

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer