Linda+Janssen+voorgedragen+als+nieuwe+POV%2Dvoorzitter
Nieuws
©

Linda Janssen voorgedragen als nieuwe POV-voorzitter

Het Landelijke Bestuur van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) draagt Linda Janssen-Verriet voor als voorzitter van de organisatie. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 november kunnen de leden daarnaast stemmen over de voordracht van Eric Stiphout en Wouter Oude Voshaar als leden van het Dagelijkse Bestuur van de POV. Daarmee kan het POV-bestuur weer op volle sterkte zijn.

Het Landelijke Bestuur ziet in Linda Janssen een zeer goede kandidaat om de POV de komende jaren te leiden. Janssen beschikt volgens het Bestuur over een groot verbindend vermogen en heeft de capaciteiten om mensen bijeen te brengen en houden. Dit combineert zij met de nodige slagkracht. Janssen brengt daarnaast een zeer uitgebreid netwerk mee en grote dossierkennis op tal van onderwerpen die de varkenshouderij raken.

Janssen startte per 2018 als beleidsadviseur bij de POV voor onder meer de Innovatie- en onderzoeksagenda voor de varkenshouderij. Ook heeft Janssen het mestdossier in haar portefeuille. Voorheen werkte Janssen als beleidsadviseur voor de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), als senior projectleider bij Projecten LTO Noord en als bedrijfsleider op een zeugenbedrijf. Janssen groeide op op een melkveebedrijf in Erlecom (Gelderland).

Nieuwe bestuursleden


Naast Janssen worden Eric Stiphout en Wouter Oude Voshaar voorgedragen voor het Dagelijkse Bestuur. Eric Stiphout is mededirecteur en -eigenaar van een varkenshouderij- en akkerbouwbedrijf in het Brabantse Boxmeer. Stiphout is thans voorzitter van de afdeling Zuid-Oost van de POV. Wouter Oude Voshaar heeft in het Overijsselse Geesteren een vleesvarkenshouderij. Oude Voshaar hanteert momenteel de voorzittershamer van de POV-afdeling Overijssel. Stiphout en Oude Voshaar beschikken over veel bestuurlijke ervaring, uitgebreide dossierkennis en veel draagvlak onder POV-leden.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer