Lekkerder+vlees+met+2+sterren+ligt+in+de+schappen
Nieuws
©

Lekkerder vlees met 2 sterren ligt in de schappen

Sinds week 41 ligt Hamletz in de winkel bij de Plus 2.0 supermarkten. Het lekkerder varkensvlees van de familie Ten Have onderscheid zich niet alleen op smaak, maar ook op CO2 footprint en dierenwelzijn. Het vlees heeft twee Beter Leven sterren.

Afgelopen zomer kwam na 10 jaar voorbereiden eindelijk de Dartelstal, de twee Sterren vleesvarkensstal met uitloop, bij Annechien, Menno en Detmer Ten Have-Mellema gereed. Dat was de voorlopig laatste stap naar twee Sterren varkensvlees. De zeugen lopen al vele jaren in grote groepen op stro en in de kraamstal worden ze gehouden in vrijloop kraamhokken. De CO2 footprint is onder andere laag door de eigen teelt van lupine als eiwitleverancier. Dat zorgt samen met onder andere een gerichte keuze op smaak bij de fokkerij voor lekkerder varkensvlees.

Vijftien Plus 2.0 supermarkten zijn als eerste begonnen met de verkoop van Hamletz. Het ligt in de schappen tussen het varkensvlees met één, twee en drie Beter Leven-sterren. De consument heeft dus echt wat te kiezen. De Plus supermarkten zijn onderdeel van de retailorganisatie Superunie. Het komende jaar zal Hamletz stapje voor stapje in de vitrines van de andere Superunieleden Boon’s Markt, Deen, Hoogvliet, Plus en Poiesz Supermarkten verschijnen.

Beter Leven week

De lancering van het twee Sterren Beter leven varkensvlees komt mooi op tijd. Deze week (van 22 tot en met 28 oktober) is de Beter Leven week 2018. Met de campagne wil de Dierenbescherming de consument activeren op om het varkenspakkingslabel te controleren op het Beter Leven Keurmerk. De campagneslogan luidt dan ook: Beter Leven? Check ’t label even.

Lees hier meer over de Dartelstal.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer