Speciale+editie+KWIN+Varkenshouderij
Nieuws
©

Speciale editie KWIN Varkenshouderij

Begin november komt Wageningen Livestock Research met een speciale uitgave van KWIN Varkenshouderij. Deze editie bevat sectorspecifieke hoofdstukken uit de complete KWIN Veehouderij. Ideaal voor specialisten in de varkenshouderij en laagdrempelig om aan te schaffen.

Het boek bevat statistische prijsinformatie over varkensbedrijven en normen voor het maken van (saldo)berekeningen, bedrijfsevaluaties en begrotingen. De beschrijving en investeringen van varkensstallen zijn in de KWIN Varkenshouderij volledig vernieuwd. Naast de KWIN Varkenshouderij verschijnt er ook een KWIN Rundveehouderij. “Het apart uitbrengen van die twee sectoren is een direct gevolg van het onderzoek dat eerder dit jaar is uitgevoerd onder gebruikers en potentiële gebruikers van de KWIN Veehouderij”, meldt Izak Vermeij, onderzoeker bedrijfseconomie bij Wageningen Livestock Research. “Gezien de sectorspecialisatie wordt het boek aantrekkelijker om aan te schaffen. De aanschafprijs van KWIN Varkenshouderij is veel lager en komt zo binnen bereik van een grote doelgroep, waaronder voorlichters maar ook varkenshouders zelf.”

Ontwikkeling


Kwantitatieve Informatie Veehouderij leent zich voor verschillende doeleinden, zowel terug- als vooruitkijkend. De prijsstatistieken geven informatie over de prijsniveaus van de afgelopen jaren. De normen geven inzicht in de hoogte van toekomstige prijzen en technische kengetallen op middellange termijn. Het naslagwerk vormt een unieke informatiebron met veelal vergaande detaillering. KWIN Varkenshouderij gaat over opfokzeugen, zeugen, vleesvarkens en een uitgebreid hoofdstuk over de kosten van stallen en inrichting.

Ga direct naar kwin.nl.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer