Griepprik+kan+erger+voorkomen
Nieuws
©

Griepprik kan erger voorkomen

Als varkenshouder en medewerker of bedrijfsverzorger bij een varkens- of pluimveebedrijf is het verstandig om je jaarlijks te laten vaccineren tegen griep. Niet alleen om ziek zijn te vermijden, maar ook om de volksgezondheid niet in het gevaar te brengen, adviseert Stigas.

Stigas helpt ondernemers en werknemers om gezond, veilig en duurzaam te werken. De griepprik beschermt mensen tegen het virus van de jaarlijkse griepgolf. De griepprik wordt ook aangeraden voor iedereen die werkzaam is in de pluimveehouderij, varkenshouderij en de agrarische bedrijfsverzorging.

Bescherming meegeven aan mensen die werken in die dierlijke sectoren is volgens Stigas in het belang voor de volksgezondheid. Mocht onder vogel- of varkensgriep uitbreken dan kan dat in gevaar worden gebracht. Als bij één mens tegelijkertijd een infectie voorkomt van zowel de gewone griep als de vogel- of varkensgriep, kan een nieuw virustype ontstaan. Dit is onwenselijk, benadrukt Stigas. Bovendien bestaat er geen specifiek vaccin voor mensen dat effectief beschermt tegen vogel- of varkensgriep. Griep voorkomen bij die specifieke beroepsgroepen is de beste remedie tegen ongewenste mutaties van het griepvirus. Vaccineren dus.

Net als andere jaren biedt Stigas in samenwerking met Vaccinatiezorg Nederland de jaarlijkse griepprik op de eigen bedrijfslocatie aan. Een minimum van 6 vaccinaties is vereist. Natuurlijk zijn er veel meer organisaties die griepprikken kunnen verzorgen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer