Op+volle+toeren+verwerken+en+installeren
Nieuws
©

Op volle toeren verwerken en installeren

Naast het verwerken van zo’n 2.000 ton drijfmest per week, zijn de werkzaamheden om de installatie uit te breiden in volle gang. Bij mestverwerker Merensteyn zal in de loop van dit najaar de verwerkingscapaciteit zijn verdubbeld.

Ondanks de vakantieperiode en de warmte is het een komen en gaan bij de verwerkingslocatie in Ysselsteyn. Het aanvoeren van drijfmest en het afvoeren van de gehygiëniseerde dikke fractie gaat onverstoorbaar door. “Alleen de afvoer van het mineralenconcentraat stagneert flink”, zegt Bas van den Bergh, bureaumanager bij Mestac/Merensteyn. “Dat verliep al wat lastiger, maar de droogte bemoeilijkt die afzet extra. Maar we gaan stug door met het verwerken van mest. De druk is hoog, ook bij onze leden toeleveranciers van mest.”

30 september


Ook monteurs zijn in deze periode druk doende in de Limburgse loods. Ze installeren extra units om mest te ontwateren. Alles is er volgens Van den Bergh op gericht om de deadline van 30 september te halen. Die datum staat in de voorwaarde om aanspraak te maken op geld uit de Regeling Stimulering Mestverwerking. “Technisch moet de installatie dan gereed zijn en groeien we toe naar het op volle toeren draaien”, licht hij toe. “Dit is broodnodig omdat de druk ook bij veehouders hoog is om mest verantwoord af te zetten of te laten verwerken.”
Door de capaciteitsuitbreiding met 100.000 ton komt er ruimte voor het afsluiten van nieuwe leveringscontracten. Grotendeels wil Merensteyn die extra tonnen drijfmest op contract aanvoeren. “Die kunnen per 1 januari 2019 ingaan voor een periode van acht jaar.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer